На форум обсъждат случващото се в системата на образование в България

Общество

03-11-2021, 15:29

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МУ-Плевен отбелязва празника си с две тържествени промоции и научен форум

На 4 и 5 ноември в Гранд хотел "Милениум", зала "Да Винчи 1 + 2" ще се проведе форум "Образованието в България - пет години след приемане на Закона за училищното и предучилищното образование".

Той се организира от Сдружение „Аутизъм Днес“ с подкрепата и партньорството на Гранд хотел "Милениум", Държавна Агенция за закрила на децата. Български Форум на бизнес лидерите в България и Глобул Меншън.

Водеща на форума ще е Елена Петрова, българска актриса, подкрепяща каузите за децата на Уницеф, Аутизъм Днес и др., а официалното откриване и приветствия ще бъдат направени от Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен - Посланик на Кралство Дания в Р. България, г-жа Мария Гайдарова- Зам. Министър на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева - Началник на РУО- София град, д-р Елеонора Лилова - председател на ДАЗД и г-жа Мария Минчева - Директор на дирекция „Образование“ в СО.

Във форума ще вземат участие, както на място и онлайн над 200 директори на училища и детски градини от цялата страна.

Ще се обсъди от личен опит случващото се в системата на образование в България, ще се проведе дискусия и предложения за градивни промени и в контекста на случващото се в световен мащаб и пандемичната обстановка.

Във втората част на форума ще се обсъди Дуалното образование в България и кариерно развитие на учениците.

Лектори ще са публични фигури от бизнеса и обществения живот: Левон Хампарцумян, Ираван Хира, Ваня Манова - кънтри мениджър за България, Сърбия и Македония на Мастеркард и Николай Василев.