Томислав Дончев: Трябва ясен отговор за какво ще се използват тези 228 машини за гласуване

Трябва ясен отговор за какво ще се използват тези 228 машини за гласуване, които се съхраняват в склада. Часове наред отговор нямаме. Ще участват ли тези машини в изборния процес, сертифицирани ли са? В писмото на ЦИК казват, че не знаят за какво ще се ползват тези машини. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ по bTV.

По думите му ако тези машини наистина са предназначени за изборен процес в други държави, те не би трябвало да се съхраняват в склад на държавата, който се охранява от полицията. "Ако бяхме получили ясна и безспорна информация, нямаше да има причина да ходим на това място в събота. Аз официална информация не видях", каза още Дончев.

"Ако 60 млн. се теглят кеш за АМ "Хемус", това е притеснително. Това е сигнал, червена лампа, не е нещо, което е редно", каза Дончев. Той добави, че се надява службите да си свършат работата. В същото време той коментира, че отпускането на средствата за АМ "Хемус" авансово не е нещо необичайно дори при липсата на проект, тъй като той се изготвя от изпълнителя.

"Не трябва да се прави коалиция на всяка цена, защото тя е слаба", каза Томислав Дончев. Той допълни, че ГЕРБ са готови да бъдат и опозиция в следващото Народно събрание. "Не виждам как бихме могли да работим в коалиция с БСП и ДПС", каза Томислав Дончев.