Борисов: Хванахме ги по боксерки и още нямаме отговор за машините (Видео)

Лидерът на ГЕРБ заяви, че във вторник ще заведе дело срещу Бойко Рашков за набеждаване, че е собственик на банка

Не бива да се плашим от безпрецедентната полицейщина и инсинуациите на Радев и Рашков! Никога не сме купували гласове! Това заяви Бойко Борисов по повод акциите на Рашков в Симеоновград. Лидерът на ГЕРБ се видя с кметицата Милена Рангелова, която разказа, че на мъжа ѝ са сложили белезници, докато спи, а в дома им са открили 120 лв.

"Г-н Радев, аз преди 5 години гласувах за вас, защото изглеждахте обнадеждаващ човек, вие загубихте моя глас. И не това, което пише на плакатите ви, че сте с нас, вие бяхте у нас. Не лично, а чрез вашия министър Бойко Рашков. Даже и да сте чукали, изчакайте, аз бях в банята. Мъжът ми проснат по боксерки, този човек е имал инфаркт. Казвам им пуснете го, защото ще направи инфаркт", разказа кметицата.

"Над 1000 души вече са починали от КОВИД за 6 дни. Тотален хаос в образованиeто и в болниците. Те са толкова нагли, че Кацаров казва, че е най-доброто управление на кризата. Абе, хора, на първо място сме в света по смъртност! И на фона на всичко това отиват да мачкат населението. Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор за машините, такъв, който да ни удоволетвори. Хванахме ги като чужд мъж в спалнята", обясни той след вчерашните разкрития за внесени 228 нелегални устройства за гласуване. 

"Съгласно закона има 20 хиляди машини, които са сертифицирани преди няколко дни, за да няма нарушения. Те стоят в специален склад, това е като едно стерилно помещение, и изведнъж с полицейски конвой се появяват някакви нови 228 машини абсолютно еднакви и идентични със старите. Това се случва в склад, където нямат работа. Аз не мога да разбера коя частна фирма се ползва с полицейски конвой, освен ако няма някаква далавера. Дали е търговска, дали е изборна, това са ти точно 228 хиляди гласа. На въпроса, който задаваме те не дават отговор. Какво правят там тези несертифицирани, неодобрени, фалшиви машини, като няма да правите нищо с тях? Защо са в този склад? На въпроса, който ние задаваме, те дават едва ли не някакви глупави отговори - да се тествали някъде в чужбина. Единствен гарант е Бойко Рашков – да имам доверие на него ли, защо са там, защо ги пази държавата, защо ЦИК се подиграват с нас? Рашков с неговите хора може да влезе вътре и да прави каквото си иска“, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Защо ЦИК се подиграва с ГЕРБ и ни давам машини за обучаване на хората, които са до 23 номер, при положение, че ние сме 32 номер? Как да обучаваме хората да гласуват за нас, като са ни дали две фалшиви машини? Искаме автентични машини за обучаване на нашите симпатизанти! Другите партии мълчат, защото гласовете, които ще си разпределят от тези 228 машини, ще ги вземат от ГЕРБ. Целта на тези машинации е, да бъдат подпомогнати тези, които ще загубят изборите или няма да влязат. Настояваме да бъдат преброени контролните талони при гласуването с машините! На кого пречи това?", продължи с въпросите бившият премиер на страната.

"Истинският виновник за всичко се казва Румен Радев – и за пандемията, и за инфлацията, и за измамите със зелените сертификати, и за полицейщината", каза още Борисов.

Той разкри, че във вторник ще заведе дело срещу Бойко Рашков за набеждаване, че е собственик на банка.