Появиха се още 150 машини за гласуване - този път в склад на Летище София

Политика

08-11-2021, 20:25

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От "Сиела Норма" коментирха, че щели да се ползват за резервни части

Още 150 машини за гласуване, които никой не е поръчвал, се появиха в България. Те се намират в митнически склад на територията на летище "София", съобщава "24 часа". Самата ЦИК научи за тях на следобедното си заседание от писмо от Софийска градска прокуратура.

Както и с предната извънредна доставка от 228 машини, които бяха разкрити в събота, ЦИК не бе наясно откъде са се появили новите 150 машини. От накъсаната дискусия в комисията се разбра, че устройствата трябва да отидат при фирмата-доставчик „Сиела Норма” – също както 228-те машини, заради които ГЕРБ обяви миналата събота, че се готви измама на изборите.

"Мисля, че е крайно време тези въпроси да бъдат зададени към „Сиела Норма”. Защото някак оставам с усещането че всичко е съсредоточено само върху ЦИК, а очевидно тя не е вносител, нито възложител на закупуването на машините, които в последно време се оказва, че „Сиела Норма” в качеството на не знам каква транспортира и съхранява", раздразнено коментира шефът на комисията Камелия Нейкова.

ЦИК поиска и тези 150 машини да бъдат арестувани докато се разбере какви са и защо са доставени в България.

От фирмата "Сиела Норма", която е вносител на устройствата за гласуване и избрана от ЦИК за доставчик за 14 ноември, коментираха, че 150-те машини на летището са за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване.