Борисов: Радев задължи младите хора в България с още половин милиард (Видео)

Политика

09-11-2021, 13:55

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бившият премиер разкри нова готвена машинация на вота

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Раковски след съобщението за репресии срещу служители на общинско предприятие. По-рано днес Дани Каназирева инфорнира за полицейския произвол в града – повече от 40 души са били привиквани през 15 минути в полиция заради съмнения в корпоративен вот.

"Румен Радев се е вкопчил в оставането на поста си като удавник за сламка. В хаоса и в паниката си, единственото, което му остава, е да тормози народа. Привикват нормални трудови хора по полицейските управления в цялата страна, за да ги заплашват, да не участват в изборите. Това е тежка полицейщина, произвол и репресии!", възмути се Борисов. "Благодаря на медиите, които ни сигнализираха, че хората на Радев викат на разпит Петя Аврамова и Николай Нанков, за да си правят предизборна пропаганда. Защо не ги призоват по надлежния ред в понеделника след изборите? Вече за всички българи е ясно демокрацията на Радев какво е. Много интересно дали в кметства като Плевен, Видин, където са от инициативния му комитет, дали са ги викали да ги тормозят", допълни той.

Бившият премиер разкри нова готвена машинация на вота.

"Платената изборна администрация в България е над 100 хиляди човека от всички политически партии. Всичкото това те го заменят с 4 човека, които манипулират кодовете за софтуера на машините. Затова ние им нямаме доверие. Като полицай съм разбил най-много организирани престъпни групи за измами с банкови карти. Знам какво правят с бялата пластика за гласуване на машините. Тя е същата като пластиките на кредитните карти. Има подготвени над 600 бели карти. Ако не им излязат резултатите на изборите, както ги искат, ще пуснат тези бели пластики по избирателните секции и ще си допълнят резултата, както го искат", коментира Борисов. "Един от тези четирима човека, които се занимават в ЦИК със софтуера на машините, е Тодор Цолов. Съпругата на Тодор Цолов е един от най-доверените хора на Бойко Рашков в МВР. Тя се занимава с информационната сигурност там. Това случайно ли е?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Започнаха да излизат несертифицирани изборни машини отляво и отдясно. Какво ще ги правят тези незаконни машини? От къде идват, за къде са и как ще ни гарантират, че няма да влязат в употреба на изборите. Не вярваме на управляващите!", категоричен бе Борисов.

"Вчера вечерта правителството на Румен Радев задължи младите хора в България с още половин милиард. Задлъжнялостта на България нарасна от 23% на 30% спрямо БВП само за половин година. Само за този месец са изтеглили 1,8 милиарда лева. Докато вдигат пушилка с чували и призовки, потапят България в дългове", посочи още Борисов.

Той потвърди, че днес е оформил документите, с които дава на съд служебния вътрешен министър Бойко Рашков заради твърденията му, че имал банка.