Борисов: Радев трябваше да е взел оставката на Рашков и да назначи някой честен човек

Политика

11-11-2021, 19:00

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички

"След днешните изявления на ЦИК да продължи да говорим за това не е продуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуват, ще ги откажем. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Ошашавихме хората. Машините, флашките, пластиките. Каквото и да се каже, то е абсурдно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "На четири очи" по bTV.

"Рашков по конституция единствената му функция е да организира избори. В четвъртък следобед ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същият този си назначава проверка на себе си и казва довечера ще излезем с информация. Радев трябваше до момента да му е взел оставката, да назначи някой честен човек, който да отиде, да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи, да са 100 процента нейни", каза Борисов.

"Може ли такъв абсурд - да си дадеш най-важното събитие в държавата - изборите, на една частна компания, която си прави каквото си иска, и на четири души, които дори не отричат, че четвъртия е най-близкия на Бойко Рашков човек, защото жена му е във вътрешна сигурност на МВР доверения му човек. Да бяха излезли да опровергаят - не е вярно, ние не сме братя. Няма никакво опровержение. От събота им казваме, че се разхождат едни машини, хората вече вицове разправят за тях", каза още Борисов.

Той заяви, че няма вариант ГЕРБ да не признае изборите, защото това нямало никакво значение. "Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че при такава ситуация - така разделена държавата, аз не виждам как можем да се оправим и как ще се оправим", коментира той.

"Държавите излязоха от ковид кризата, а ние цяло лято с Кацаров... Вие видяхте ли Радев да се ваксинира, видяхте ли зеления му сертификат", попита още Борисов. Той заяви, че е трябвало август-септември да имаме 70-80% ваксинирани, ако ГЕРБ е управлявал в последните месеци. "Радев няма топки да го направи. Криха се с Кацаров и скришом поискали помощ и не са казали на българите. Щях да загубя изборите, но сега щяхме да сме както всяка европейска държава“, заяви той.

"Моделът на Борисов е на до 70 лева за ток, а моделът на Радев е 380 лева“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов определи като цинично това, че слагат шкафче, докато го няма и са платили на някого да го снима, докато спи.

"Прекрасен компромат. Снимките са монтаж. Няма да доставя удоволствие на воайора Радев да кажа коя е Мата Хари. С дрона си той летеше да ми снима спалнята“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Аз никога не водя разговори предварително за нещо, което не знам какво ще е. Ако са такива резултатите, каквито дават червените агенции, ще сложа за премиер един абсолютно отдалечен от партиите. Както Герджиков го подкрепяме, но той е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложим да разговаря с другите партии. Ще гледам да е такъв, че да може с всички да разговаря. Ще държим мандата една седмица", обяви Борисов и потвърди, че има някого предвид, но няма да разкрие името му.

"И без Радев не може, но и без Борисов не може. Ако имаме глави на раменете, ще си кажем - поне за шест месеца да оставим държавата да работи. Всички останали сметки, че с по 10% щели да направят нещо, това вече го гледахме. Ще има 500 к и после, че не било кинти", добави Бойко Борисов.