Популярни личности станаха ментори в проект на Асоциация "Докосни дъгата"

Популярни българи станаха част от иновативния проект на Асоциация „Докосни дъгата“, насочен към деца и младежи от 14 до 19-годишна възраст. На платформата „Умни в образованието, активни в спорта“ могат да бъдат намерени полезни лекции, упражнения и онлайн курсове. В нея ментори са популярни и успели личности от сферата на българския спорт, култура, образование и медицина, които отправят важни здравословни съвети и мотивиращи послания към подрастващите момчета и момичета.

Със свои вдъхновяващи истории и уроци по величие участват спортните журналисти Ангел Домусчиев, Борислав Орлинов и Красиан Митев. Световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова грабва вниманието на младежите с видео обучение по обща физическа подготовка, а рехабилитаторът Симеон Костов демонстрира нагледно серия от полезни здравословни упражнения. Най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова и ПФК Лудогорец също подават ръка на учениците, за да им помогнат в уроците – и в училищните, и в житейските. Важна роля в платформата „Умни в образованието, активни в спорта“ има и музикалният изпълнител Тодор Димитров – Торино, който заедно с журналистката Елизабет Методиева дават ценни напътствия, акцентиращи върху поведението на младите хора в социалните мрежи. Йорданка Топузова, учен и консултант в областта на храните и храненето, разяснява тайните на баланса в храната и спорта, а какво представляват хранителните добавки споделя Лора Иванова. На платформата може да бъде намерена и лекционна програма за режисура от Мартин Геновски.

Иновативната платоформа предизвиква сериозен интерес и към момента се радва на голяма посещаемост, тъй като успява по осъвременен и достъпен начин да помогне на българските младежи да придобият допълнителни познания и умения, които да им помогнат по пътя към осъществяването на целите и мечтите им. Освен това, проектът дава възможност на учениците да се срещнат отблизо с интересни личности и да попият директно опит и идеи от тях.

Проектът „Умни в образованието, активни в спорта“ /“Smart in education and active in sport“/, изпълняван от Асоциация „Докосни дъгата“, е финансиран по Програма „ЕРАЗЪМ+“, Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, и е със срок на изпълнение 24 месеца. Дейностите са в посока насърчаване на ефективна и иновативна педагогика, насърчаване на подхода STE(A)M в образованието, чрез преподаване в контекста на спорта и междукултурното многообразие.