Борисов: Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да правят политики (Видео)

Политика

14-11-2021, 22:20

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще запомним изборите с това как жена яде бюлетината", заяви лидерът на ГЕРБ

"Благодаря на всички които гласуваха при този тотален тормоз, който беше наложен върху тях и истинско насилие от цялата администрация на Радев. Това е най-ниската избирателна активност в историята. Тя показа тоталното несправяне с провеждане на изборите на този кабинет. Нямаше място, където машините да не създават проблеми. При толкова отказали машини колко от тях бяха сменени днес? Нали уж онези допълнителни машини, за които ЦИК не знаеха, бяха точно за това. В световната история за гласуване ще влезе как жена яде бюлетина, а полиция я гони. Дотам докараха българския народ. Но такава репресия... радвам се, че ни оставиха живи." Това заяви в първия си коментар след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той благодари на избирателите, че изобщо са гласували при репресиите, на които са били подложени.

"Нашата оценка за трети път, под репресия, по техните правила... радваме се, че ни оставиха живи. Но и това не е важно. От утре трябва да се формира парламент със стабилно мнозинство. Много са ми интересни като започнат да говорят за политики. Ами те и досега имаха политики. Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да правят политики", заяви Борисов.

По думите му този път се е повторил сценарият от предишните избори.

"Ако забелязват абсолютно този път се повтори сценария от предишните избори – всички социологически агенции даваха 8 процента преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха и изборите. И в последния момент започна да се стопява тази преднина. Предишния път за ИТН. Сега за ПП. Това, което имаме към момента, ни отрежда, че сме първа политическа сила, но това на практика няма никакво значение. И възторгът, в който изпадат колеги от класирането си, моят прочит е друг. Предстоящият парламент ще бъде по-скучен, защото тези, които носиха ковчега ми, сега няма да са в парламента. Народът успя да изгони мутрите от парламента. Вместо да идат, те си тръгват… Това, че влиза, поне към днешна дата, „Възраждане“ също трябва да им говори много“, коментира Борисов.

"Истински съжалявам Атанас Атанасов и Христо Иванов, защото те не заслушат такава съдба, тамън се засилят да става нещо от тях и дойде някой и ги изпревари. Доста обидно, да имаш претенциите, че си най- знаещият и можещият, а неблагодарният български народ да ти отрежда последното място там до „Възраждане“, коментира той.

Той коментира и резкия спад на ИТН, заявявайки че това е доказателство за нетърпимостта на народа към безотговорността. И попита как ще се справят опонентите му със здравната криза, с икономическата, какво ще правят с еврозоната.

"Длъжни сме да опитаме да направим правителство, с всички партии, които искат. Демократичната логика е да поканим първите, вторите, третите и т.н. Ако откажат, значи имат друго намерение. С БСП не бихме направили правителство.", коментира Борисов. "Най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина няма да сме първи, но един депутат повече или по малко не носи стабилност. И вместо да оценят избора на хората и нашата оценка - за 3 път под репресия по техните правила печелим", добави той.

"Съдникът е българският народ. Една част от народа е гласувал за Кирил Петков и Асен Василев. Български граждани са гласували за него, въпреки че дори Конституционният съд постанови, че Петков е нарушил Конституцията. Ние сме длъжни да разговаряме и с тях, заради нашите избиратели", отбеляза Борисов.

"Никак няма да им е лесно да се управлява държавата. Очаква ни тежка зима. Вече показаха, че не умеят да управляват, нито да пазят държавния бюджет. Радостта свършва в деня след сватбата. Не бива да забравят какво се случи с вълната, която доведе Слави Трифонов", каза още бившият премиер.

Бойко Борисов призна, че мисли, че ще остане депутат в новия парламент.