Според "Ройтерс" резултатът от вота може да забави влизането на България в еврозоната през 2024 г.

Българите гласуваха в неделя на третите си парламентарни избори за тази година, като предварителните данни показват неубедителен резултат за кабинет, което може да попречи на усилията на страната за справяне с високите цени на енергията, големият брой заболели от COVID-19 и корупцията, пише Ройтерс. 

Според изданието "неуспех да се преодолее продължителната политическа безизходица и да се състави функциониращ кабинет в най-бедната държава членка на Европейския съюз също може потенциално да забави плановете на страната да приеме еврото от 2024 г."

Ето какво още пише Ройтерс:

"В неделя се проведоха и избори за президент. Проучванията показват, че Румен Радев, на 58 г., е готов да спечели преизбиране за втори петгодишен мандат, но това ще стане след балотаж на 21 ноември.

България е обхваната от политическа несигурност от април, когато избори сложиха край на продължилото десетилетие управление на бившия премиер Бойко Борисов и партията ГЕРБ.

Политическите различия и съперничеството попречиха на опонентите му, така наречените партии на промяната, да създадат управляваща коалиция след изборите през април и ново гласуване през юли."Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия