Андрей Ковачев: Независимо какво правителство има и ще има, България не може да промени позицията си за РСМ

Свят

16-11-2021, 16:14

Снимка:

Андрей Ковачев/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Андрей Ковачев настоява пред ЕК да няма забавяне при доставките на ваксините

"Независимо какво правителство има и ще има, България не може да промени позицията си по отношение на Македония. Това написа в официалния си Фейсбук профил евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Страната-кандидат РСМ трябва да спазва основните човешки права и демократични принципи. Тя трябва да гарантира недискриминация и да създаде обществена атмосфера, свободна от говор на омраза, категоричен е той.

Българите в РСМ не трябва да живеят в страх, че няма да намерят работа и ще бъдат обект на обиди и заплахи. Да, важни са и икономиката и инфраструктурата и енергетиката, но най-важно е да се преодолеят разединението и омразата от миналото.

За съжаление "дълбоката държава" в РСМ работи срещу това. Наивността и неопитността не са извинение. Поддаването на чужд натиск за приемане на неприемливото е предателство. Единството поне по тази тема трябва да се запази! Нямаме право, в името нашите предци и децата ни, да се поддаваме на какъвто и да е и от където и да било натиск!", допълва Ковачев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен