Проф. Герджиков: Гласувах за единството на нацията и за преодоляване на кризите

„Гласувах за единството на нацията и за преодоляване на кризите, които с всеки ден главоломно нарастват – и във вътрешнополитически и икономически, и във външнополитически план“. Това каза проф. Анастас Герджиков, който гласува на втория тур на президентските избори в столично училище.

 „От вота днес ще зависи дали ще бъде възстановено доверието в институциите или ще бъде задълбочено съществуващото разделение и напрежението в обществото. Действията за намиране на решения за изход от политическата, здравната и икономическата криза трябва да започнат буквално от утре, защото вече са безкрайно закъснели“, категоричен е проф. Герджиков. "Очаквам да бъде съставено стабилно парламентарно мнозинство и редовно правителство и президентската институция да има решаваща роля при търсенето на диалог и съгласие за законови промени", допълни той.

Кандидатът за държавен глава призова всички хора да направят своя избор и смело да отидат до изборните секции, защото от техния глас зависи накъде ще тръгне България. „През последните седмици станахме свидетели на полицейски действия, които целят оказване на влияние върху избирателите. Вярвам, че хората няма да се уплашат от това и ще упражнят правото си на глас“, добави проф. Герджиков.

Той призовава политическите сили да помислят първо за отговорността си пред българските граждани. „Избирателите лесно дават власт, но също толкова лесно могат да я отнемат“, каза проф. Герджиков и припомни, че това се е видяло достатъчно ясно на трите парламентарни вота тази година.