Няма данни за загинали български граждани при жестокия инцидент на АМ "Струма"

Крими

23-11-2021, 09:10

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца

Непозната по своите мащаби трагедия - така Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба определи тежката трагедия на АМ "Струма".

Към момента е известно, че 4 автобуса са влезли в страната на път за Истанбул.

"Конвой от четири автобуса на един собственик, едно туристическо дружество от РСМ", поясни Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца. Оцелили са към настоящия момент в добро състояние без опасност за живота са едва 7 човека, предаде БНТ.

Телата са изгорели до неузнаваемост, което ще затрудни тяхното идентифициране.

Малко преди инцидента автобусът е направил почивка на автобензиностанция "Кристал", за това не е ясно дали е имало прекачания на пътници между автобусите.

По първонална информация няма данни за загинали български граждани, съобщи Сарафов.

Той допълни, че основните версии за инцидента са две: човешка грешка или техническа неизправност, която да е довела до катастрофата. Шофьорът на автобуса не е сред оцелелите лица.

Трябва да се концентрираме освен за разследването, но и да положим максимални грижи за тези които са оцелели, каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

"Картината е ужасяваща. Не е за гледане там. В детайли трагедията ще се изяснява в хода на разследването", каза още Рашков.

Пътуващите в района ще се отклоняват през Радомир, допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев изказа своите съболезнования на близките на загиналите при пътния инцидент. Той съобщи че македонският премиер Зоран Заев пътува към мястото на инцидента.