Oсновните версии за трагедията на АМ "Струма" - техническа неизправност или грешка на шофьора

Стабилно е състоянието на ранените

Внезапно възникнала неизправност или грешка на шофьора са двете водещи версии на разследващите за тежката катастрофа на АМ "Струма", предаде БНТ. От огледа става ясно, че автобусът първо се е отклонил и ударил в дясната част на пътя и се е чул взрив.

Разследващите работят по две основни версии - внезапна техническа неизправност на автобуса, което включва вероятност за спукана предна дясна гума или грешка на водача, на когото е възможно да му е прилошало или да е заспал. Прави впечатление, че липсва спирачен път.

В автобуса са пътували предимно млади хора, които са живеели в чужбина и са се върнали след дълъг почивен уикенд в Република Северна Македония.

Оцелелите 7 души от изгорелия автобус са настанени в "Пирогов" с различна степен на изгаряния, един е с фрактура. В болницата по-рано бяха премиерът на РСМ Зоран Заев и министрите на здравеопазването и външните работи на западната ни съседка. Състоянието им остава стабилно, като един от тях е в травматология. Други двама са в отделението за изгарания, един в реанимация. Те са без опасност за живота.