Борисов: В момента има пет центъра на власт и основният е при Радев (Видео)

Изпуснаха цената на тока, милиарди отиват в частни джобове за сметка на малкия бизне, каза лидерът на ГЕРБ

"Как с 6% от ДБ ще излязат и ще кажат, че са призвани да правят съдебна реформа? ИТН се сгромолясаха с близо 15%. От фаворит се превърнаха като на барабана малката пръчка. А по-пoзорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато навремето създавах ГЕРБ си поставихме си задача да победим БСП и до този момент ги побеждаваме винаги. Сега се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Борисов пред членовете на парламентарната група, които се събраха на първо заседание.

"Единственото, което имат повече от нас, е самочувствието но не знам на базата на какво. Ако погледнем само в два дни, не искам изобщо да се връщам назад как изпуснаха цената на тока и милиарди отидоха по частни джобове за сметка на малкия бизнес", изтъкна той.

"Коалицията ни в 47-ото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС и ще е със същото управление. Румен Христов ще е съпредседател", обяви Борисов.

"Утре след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва", коментира бившият премиер. Той подчерта, че ако Ананиев е правил гафове като служебния финансов министър, е щял да бъде освободен.

"За да замаже този гаф вечерта, прави още по-голям сутринта. Казва че 12 млрд. ще се вдига таванът на дълга! Децата добре, но и внуците ли ще плащат? Несъмнено ще има наказателна процедура от Брюксел“, прогнозира Борисов.

Бившият премиер коментира, че той и партията му са били нарочени и омаскарени, което сега давало повод други да се радват на „промяната“.

"Такива манипулации направиха бившите ченгета, че още се радват. Промяната ще е подмяна. И по света няма да ги намерят с откраднатите пари“, смята той.

"Достатъчно сме носили отговорност, нека сега и други да я поносят. Вашата задача е да бдите над парите на данъкоплатците. Една велоалея да направят, ще го броя за 6 магистрали годишно. Но няма, толкова съм сигурен че не могат“, каза още Борисов.

"В момента има пет центъра на власт и основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд - там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на тоя и оня , на Пламен Узунов... Ще дойде време тази конспирация и целият този план за разграждане не на модела на ГЕРБ, а на държавността. Това ще стане факт", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува МОН и МЗ заради различните данни, които двете министерства изнесоха за тестовете за учениците. Според него единственото, което министър Денков успешно е направил, докато управлява, е да си подсигури сигурна и голяма пенсия.

Той призова депутатите да бъдат тихи и скромни, ако им искат помощ – да я дават.

"Аз съм започвал няколко пъти от нулата. Помните какво беше след Орешарски, след Станишев. След нас всички казват, че хазната е пълна. Но инфлацията е 10% и ще изяде парите. Като ги видите, че не разбират, не бъдете надменни. Бъдете отговорни, едни нови избори ще дадат същия резултат. Ние да не сме били безгрешни, колко глупости сме направили!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заръча депутатите да бъдат редовни в парламента – отсъствия само при смъртен случай, сватба и развод.

"Никакви отсъствия, толкова искахте да сте депутати. Желая ви успех“, каза им Борисов, който обясни, че е решил да не е депутат, за да не излезе, че иска имунитет.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"