Eдин от най-силните женски отбори в света – този на Наполи, ще си партнира с българска асоциация

Развитието на спорта е цел, която може да бъде постигната, само когато имаш силни партньори. Асоциация „Докосни дъгата“ и един от най-силните женски отбори в света – този на Наполи в италианската Серия А, където играе и най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова, сключиха официално споразумение за съвместна работа.

Двете страни поставиха на първо място приятелството помежду си, както и това между България и Италия, които да послужат като здрава основа, върху която да се развиват бъдещи проекти в цяла Европа.

На среща в Неапол, Борислав Орлинов, като представител на асоциацията, заедно с част от ръководителите на Наполи, очертаха бъдещите цели на партньорството.

Като приоритет са заложени популяризирането на женския футбол и създаването на възможности все повече млади хора да могат да се развиват. Поддържането на среда, в която най-важно е равенството, и реализирането на различни съвместни проекти, свързани с образованието в спорта, здравословния начин на живот и активността.

Официалната визита на Асоциация „Докосни дъгата“ включваше запознанство с някои от най-силните футболистки на Наполи, посещаване на тренировъчния център на отбора и на централата на тима.

Договорът за партньорство беше сключен в офисите на президента на клуба Рафаеле Карлино и подписан от административния директор Франческо Триподи. Официален представител на Наполи в партньорството е Алесандро Гангуца с помощник Джанлука Монти.