Борисов: Цацаров да бъде изслушан от Антикорупционната комисия в НС (Видео)

Политика

14-01-2022, 15:55

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Изявлението на Кирил Петков, че иска да сложи свои хора в прокуратурата, ме кара да бъда внимателен", коментира лидерът на ГЕРБ

"Интересно е, че новата власт започна да чегърта не само ГЕРБ, а вече и хора на президента. Особено в сферата на енергетиката! Хасковската група на Асен Василев вече стърже хасковската група на Румен Радев!", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Борисов във велинградското село Грашево.

"Изборите отминаха, но ние отново сме при жителите на Грашево. Защото мястото на политиците е сред хората", посочи Борисов. Днес той връчи договора за дарение от 30 хил. лв., с които депутатите от ГЕРБ-СДС ще помогнат за изграждането на отоплителна система в местната джамията.

По отношение на оставката Сотир Цацаров и поисканата оставка на Иван Гешев, той каза, че от една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото не може да не прави впечатление, че КПКОНПИ проверява кметовете на ГЕРБ и нито едно кметство на ДПС, ДБ, БСП, ИТН в Благоевград.

"От една страна добре, от друга страна антикорупционната комисия незабавно да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за обвиненията, които има към него, това предлагам“ призова Борисов.

"Изявлението на Петков отпреди, че иска да сложи в прокуратурата свои хора ме притеснява. В парламента няма никаква законодателна инициатива, няма и от МС, нека да спрем с това да слагаме свои хора. В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев. Сега пътят на Копринката е затворен и се готви друг път, тъй като досега назначаваха само хора от Хасково. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев“, посочи Борисов.

"Някой разбра ли кой е кръстникът на мафията, който се обади на спортния министър и го помири с Илияна Раева? Защото вчера министърът нарече гимнастичките ни “лакеи на мафията”. А упрекът към мен беше, че сме финансирали художествената гимнастика!? А тези момичета победиха Русия! По време на Световното първенство, което се проведе в България, Арена Армеец беше препълнена!", каза бившият премиер по темата за скандала между Раева и Василев.