Григор Димитров стартира с победа похода си на Australian Open

Спорт

18-01-2022, 08:32

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Григор Димитров спечели първата си среща на Australian Open срещу Иржи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Българинът срещна сериозен отпор от 142-ия в световната ранглиста и трябваше да положи доста усилия, за да стигне до победата.

Григор не започна добре и още в първия сет трябваше да спасява три точки за пробив. Все пак успя да си вземе гейма след две грешки на противника. При 2:1 Димитров пропусна две възможности за пробив и резултатът бе изравнен. Последва размяна на сервис-гейм преди да се стигне до пробив на Гришо и в крайна сметка сетът бе за него - 6:4.

И в началото на втората част на Гришо му се наложи да спасява три точки за пробив, но устоя и поведе - 1:0. След размяна на сервис-гейм, българинът изпусна две възможности за пробив в четвъртия. С гейм на нула Димитров поведе с 3:2, но последва негова двойна грешка, която одведе до първи пробив във втория сет. Лехечка затвърди пробива си и поведе с 5:3, а в крайна сметка чехът спечели с 6:4.

В третия сет Гришо не остави съмнение, че е по-добрият и доминираше напълно, повеждайки с 3:0. Чехът върна един гейм, но българинът продължи да диктува играта и затвори частта с 6:3.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"