Алибегов: Господа, ако ще борим пандемията така, ние не сме съгласни

Общество

27-01-2022, 08:30

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според бранша новите мерки са поредният удар срещу бизнеса им и това би довело до нови фалити в сектора

Тази нощ влязоха в сила новите ограничителни мерки в София. Заведения, ресторанти, кина, театри и други дейности със значение за общественото здраве ще работят до 22.00 часа с до 50% капацитет.

Според бранша новите мерки са поредният удар срещу бизнеса им и това би довело до нови фалити в сектора.

В знак на протест те са категорични, че няма да се спазват вечерния час.

"В цяла Европа протестират неваксинираните срещу зеления сертификат, а в България в най-скоро време ще излязат на протест ваксинирани хора за правото си на труд, който е гарантиран по Конституция“, каза Ричард Алибегов – председател на асоциацията на заведенията за „Денят започва“ по БНТ.

Той допълни: "Беше ни обещано, че ако успеем да мотивираме персонала си да се ваксинират, ще продължим да работим. Сега се намираме в условия, които ваксинирани хора трябва да останат на улицата, а това няма как да го допуснем. Поради тази причина се стигна до бойкот.“

По думите на Алибегов цялата заповед на РЗИ-София касае само ресторанти и развлекателния сектор.

"Наложено е четворено ограничение на нашия сектор - 50% капацитет, 50% персонал, зелен сертификат и вечерен час. Господа, ако ще борим пандемията така, ние не сме съгласни. Ние сме най-ваксинираният бранш, а само той е ограничен. Ние сме изпълнили всичко, което изисква законът и пак се стига до тази ситуация. Няма да го позволим“, категоричен бе той.