Борисов: Горива, газ, ток, хранителни продукти, всичко върви нагоре (Видео)

Политика

29-01-2022, 12:21

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще се борим докрай да регулираме цената на тока", каза лидерът на ГЕРБ

"Който си плати три сметки подред за тока, ще го проверяват за пране на пари, защото не няма как да успееш да си платиш три сметки подред", заяви Бойко Борисов в Стара Загора. Бившият премиер се срещна с митрополит Киприан.

Той направи коментар по актуалните теми – цена на тока, газа, бензина и храните като подчерта, че е немислимо църквите да не могат да си платят енергията.

"На всеки българин му вадят пари от джоба. 2,95 е нафтата на бензиностанцията, нарочно я погледнах. Горива, газ, ток, хранителни продукти... Всичко върви нагоре. Близо година вече не сме в управлението и можем да сравним, само за няколко месеца токът отиде в пъти-пъти-пъти повече, отколкото беше при нас. Ще продължаваме да се борим за вас. Няма да имате повече пари за строителство и ремонти. Това, което успяхме да направим, пак не е малко. Ще се борим докрай да регулираме цената на тока", каза лидерът на ГЕРБ.

"Властта се дава от Бога. Без Бога нищо не става", отбеляза Бойко Борисов. Той припомни какво е направила партията и обеща, че ще продължи да се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на черквите: „За Рилския манастир, като видях как игуменът се вайка за 28 хил. лв. ток. Ние предложихме на храмовете затова да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем“, каза той.

Борисов разговаря за ремонта на камбанарията на църквата в Шипка. Оказа се, че за довършването на обекта са нужни още пари – около 170 хил. лв. Той бе категоричен, че в момента не може да направи така че държавата да помогне.

"Ако дойде ден да зависи от нас, темата ще бъде решена", обеща той. Лидерът на ГЕРБ все пак обеща да търси начини да помогне – с пари от партийната субсидия, дарения от депутати или по линия на кметовете.

Вижте повече във видеото: