Нов отказ: Съдът блокира частично втория опит за смяна на ръководството на тотото

Общество

04-02-2022, 14:50

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор беше частично блокиран от Софийския градски съд, съобщава "България Он Еър".

Посочените от него Александър Тодоров и Георги Султанов влизат в Управителния съвет, но Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен директор на мястото на настоящия Любомир Петров, който остава и член на Управителния съвет.

До това решение на съда се стига след жалба на Любомир Петров. Решението може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

Припомняме, че първоначално Радостин Василев направи опит да вкара в УС на Тотото Тодоров, Султанов и Росен Иванов на мястото на Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов, но след жалба от Гинчев и Йовов СГС спря тяхното вписване до приключване на производството. Впоследствие от ММС опитаха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на миналата година са подали молби да бъдат освободени от длъжност. В крайна сметка това е допуснато от СГС, но не и смяната на позицията изпълнителен директор.

Така към момента Любомир Петров остава изпълнителен директор на БСТ, а в Управителния съвет на тотото старото ръководство ще има мнозинство - Петров, Гинчев и Йовов срещу Тодоров и Султанов.