Руски богаташ към Сираков: Фалирате Левски и ви превръщам в хегемон на футбола в България

Спорт

11-02-2022, 09:45

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Руски богаташ е изявил желание да спаси Левски, но само при условие, че първо клубът фалира. Връзка с него е осъществил настоящият собственик на „сините“ Наско Сираков чрез посредници, съобщиха източници на БЛИЦ от Москва. Това се е случило още декември – малко преди коледните и новогодишните празници.

Името на руския милионер се пази в тайна, но според запознати той е в много добри отношения с Антон Зингаревич, който извади Ботев (Пловдив) от блатото на безпаричието.

Било е поставено условие от руснака: "Фалирате Левски, след което аз идвам, стартираме от нулата и ви превръщам до няколко години в хегемон на футбола в България".

Богаташът бил категоричен, след като се запознал с цялата финансова ситуация на „Герена“ – безсмислено е „сините“ да продължат да се гърчат в агония. Спасение нямало да има заради многото дългове, пък били те разсрочени с няколко години напред. Всъщност, имало и това бил неговият план.

Наско Сираков обаче категорично отказал. Легендата на Левски не искал за нищо на света да заличава клуба и вярвал, че бавно и полека някой ден финансовият колапс ще приключи.