Борисов: Нямам къща в Барселона, не съм имал, няма и да имам (ВИДЕО)

Политика

14-02-2022, 19:16

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Пореден опит да бъдем шантажирани и дискредитирани, заяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг

"Нито съм имал къща или други имоти в Барселона, нито имам, нито ще имам. Живея в Банкя. Там, където съм се родил, там, където влачеха ковчези. Внушенията, които се правят, дори ми дават възможност да наема адвокат, за да се защитавам", заяви лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията по повод думите на премира Кирил Петков и доклад по т.нар случай „Барселонагейт“, в който има негова снимка.

"Пореден, бих казал, опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. За радост гледах Петков, който коментира въпросния доклад или каквото е то, защото не е ясно как определени медии го получават. Единственото общо с моето име е, че ме има на снимка, каза Петков.", допълни той.

"Аз съм се снимал много пъти в Испания, от парада в Аликанте където ми връчиха червения кръст на испанската полиция. След това главния им секретар ми връчи жезела на полицията. Първия премиер, с когото се срещах беше Сапатера, после със Санчес", обясни бившият премиер.

"Засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източвани милиони, скриха фирмите зад които стоят заместници и министри. Едно време са казвали, като няма хляб дайте им зрелище. Нито съм имал къща, нито имоти, нито имам, нито ще имам. Живея в Банкя - там, където съм се родил, където влачеха ковчези и още живея там. Нито съм имал, нито имам и няма да и имам.“, категоричен беше той.

"Дори нямам възможност да наема адвокат за една снимка с някакъв футболист. Държах все пак да покажа, че Петков беше коректен и ако имат такъв доклад да проверяват каквото искат да правят, и да доказват или да се извиняват. Странен е начинът, по който го правят за поред път.

"Чудовищни са сметките за ток въпреки компенсациите, инфлацията отива над 10%. Мрат средно по 100 души на ден, а те се хвалят че се справят с ковид кризата, първи сме по смъртност и това било справяне. Месеци наред няма План за възстановяване, няма бюджет, още преди да са го гласували говорят за актуализация. Стотици "подслушвания", оказа се че няма. А първите служебния управления твърдяха точно обратното, после ядох хора, това заминава. Сега нещо ново трябва да извадят, но това ново е някакво старо.“, заяви Борисов.

"Ако не намесват моето име това няма да има никакво значение. Какъв е този доклад тепърва ще става ясно. Не се дава на „Медияпул“ доклада и после контролирано през други медии", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Ако не е моето име това няма да съществува, защото ние сме единствената реална опозиция. В другата стая поне 15 депутати обсъждат бюджета и предложенията, които ще направим. Виждате, че и горивата растат, ще предложим да се намалят ДДС на храните. Това работим и за да ни разконцентрират и извадя от равновесие, те това работят, но това няма да им свърши работа за бюджета и плана. /бел.р. Плана за възстановяване/“, категоричен е Борисов.

"Ето ние не обсъждаме инфлация и това, че ни намаляват растежа, ние пак си говорим за това, години наред. А вие знаете къде живя и там си живея.“, повтори още веднъж той.

Вижте повече във видеото: