Радев към властта: Времето за анализи и добри намерения изтече, чакаме резултатите

Политика

17-02-2022, 11:55

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите?", попита държавният глава

"Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи и добри намерения изтече, чухме ги. Чакаме резултатите". Това заяви президентът Румен Радев от Пловдив, където посети завод на металургична компания, предаде Нова тв.

Той каза още, че не може в условията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика. 

"Всички ние - и гражданите, и бизнесът следим какво прави правителството, така че да поевтинеят токът и газът и да има адекватни компенсаторни механизми и за потребителите, и за бизнеса. И виждате, че кабинетът назначи нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, всеки ден увеличава риска от фалити и загуба на пазари, да не говорим какво става с малките и средни предприятия", посочи държавният глава.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене" той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение.

"Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.