Борисов: Който не храни своя армия, един ден ще храни чужда (Видео)

Политика

18-02-2022, 10:02

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията", заяви лидерът на ГЕРБ

Месеци наред лъжеха, че сме подслушвали хората. Парламентарната комисия, доминирана от „промяната“, констатира, че не е имало подслушвания през 2020 година. Поредният „Костинброд“ срещу нас се срути. Поредната лъжа падна!

Това заяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"В предизборна ситуация се умишлено опонентите ни говореха за стотици подслушвани хора. Тогава отговаряхме на журналистически въпроси заради „незаконно подслушване“ и затова неминуемо загубихме проценти на изборите. Вчера в официалния доклад на Бюрото за контрол на СРС се доказа, че не е имало неправомерно използване на СРС-та през 2020 г. Този доклад е приет от Народното събрание, където управляващата коалиция доминира", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков нямат 100 дни, те вече година са министри. Месеци преди да се обяви докладът за СРС-тата е бил готов, но се държеше скрит, за да спечелят изборите", посочи Борисов.

"По темата с Украйна - светът е в бойна готовност, летят натовски самолети, в Черно море има кораби, формират се батальони, предислоцират се войски и всичко това става в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия, но, знаете, че който не храни своя армия, ще храни чужда. ГЕРБ предлага на управляващата коалиция да подкрепим с 59 гласа реални средства в бюджета, за да може България да повиши своята боеготовност, така че и трите вида въоръжени сили да получат въоръжение. В противен случай ще излезе, че КСНС е бил свикан, за да се отбие номерът", коментира бившият премиер.

"Благодаря на Американското посолство, което излезе и каза, че заради КОВИД са нарушени сроковете на доставките на Ф-16. Не съм съгласен с това, че ГЕРБ е оставило дупки в бюджета, защото ние платихме изтребителите F-16 на 100%. Над 5 млрд. лв. са инвестирани в армията, вкл. за повишение на над 50% на служителите. Платихме Кугарите, Спартаните, Пантерите. Ако видим такава сума за армията – ще я подкрепим", каза Борисов.

"Всички сектори търпят огромни щети. Това го констатира самият Румен Радев. Но трябваше да каже и кой доведе тези хора в управлението. Повечето от тях са във властта вече година заради него", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Имахме най-консервативната финансова политика – години наред харчихме, колко изкарвахме. Сега теглят милиарди заеми. 10 години държахме цените без увеличение – на бензина, газа, храните. Призовавам ги да свалят ДДС-то на 9% по време на кризата. Какво става с цените на олиото, доматите, краставиците, на основните храни? Не е популизъм, а приложими решения. Предлагаме им подкрепа по най-болезнените теми. „Промяната“ не се справя с нито една сфера!", категоричен бе той.

"Вдигнахме и заплатите на полицаите, но когато те протестираха срещу нас ние не им казвахме, че са криминално проявени. Така ли ви работят службите? Може ли шефът на кабинета да хвърля такива обвинения? „Промяната“ изкарва всички, протестиращи срещу тях като престъпници. Напълнили са целия Министерски съвет със съветници. И така ги съветват, че като слязат да говорят излиза, че са се объркали. Къде е събота, къде е сряда?! Нямаме общо и с протеста на „Възраждане“, но е истина, че зеленият сертификат бе побългарен, той бе въведен, за да тормози хората, затова и ние от ГЕРБ искаме да отпадне", каза още Борисов.

Вижте повече във видеото: