9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Крими

04-03-2022, 17:48

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Признат е за невинен за умишлено престъпление

Съдът призна за виновен Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков. Присъдата е 9 години затвор при общ режим. Признат е за невинен за умишлено престъпление. Николов ще остане без книжка за управление на МПС за 10 години, a разноските по делото са над 40 000 лева, съобщава БНТ.

По-рано прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов. Пред магистратите първо тезата си обосноваха от държавното обвинение - а именно, че Кристиан Николов умишлено е причинил катастрофата на 19 април 2020 г. Според прокуратурата затова свидетелстват множеството експертизи, доказателства и разпити на свидетели.

По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал дрогата. Според прокуратурата автотехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило.

Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.