Митов за снимките от бензиностанциите: Когато публикуваме истината, това не е саботаж

Политика

06-03-2022, 19:21

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Безпомощно поведение е да обвиняваш опозицията и нейните публикации във фейсбук за това, че цените на горивата са високи", заяви депутатът.

"Хората когато споделят нещо, го споделят, защото го виждат в реалността. Когато публикуваме истината, това не е саботаж." Така депутатът Даниел Митов коментира в ефира на БНТ обвиненията на Кирил Петков, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паника около цените на горивата с платени публикации в социалните мрежи.

"Хубаво е да ни придават подобна тежест, очевидно е че правителството се страхува от нас, но истината е, че тези хора са несвързани с реалността и е безпомощно поведение да обвиняваш опозицията и нейните публикации във фейсбук за това, че цените на горивата са високи. Те продължават да се качват", коментира Митов в "Говори сега".

По думите му правителството неглижира и други проблеми - като цената на тока и бежанската вълна от Украйна. Опозицията е предложила да бъдат освободени количества от държавния резерв, за да има още по-голямо предлагане на електроенергия, което да свали цените.

"Премиерът все още не е сформирал кризисен щаб, а той трябваше да направи това в момента, в който започна агресията на Русия по отношение на Украйна", категоричен е депутатът.

На въпрос дали трябва да пратим самолети в Украйна, Даниел Митов отговори, че трябва да предоставим всяка възможна помощ, за да уплътним заявките, дадени в общата декларация на парламента.

"Има механизъм, по който да се направи. Когато постъпи подобно искане и правителството започне да търси консенсус по тази тема, ние ще подходим отговорно, както винаги сме го правили", каза Даниел Митов.

Според депутата от ГЕРБ Кирил Петков е попаднал в капана на изказванията на бившия военен министър. Заради това е трябвало да бъде гласувана и оставката на Стефан Янев.