Община Пловдив осигури средствата за довършване на стадионите на Ботев и Локомотив

Спорт

10-03-2022, 19:40

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Добра новина за пловдивските фенове

Радостната новина за всички любители на футбола в Пловдив вече е факт! По предложение на кмета Здравко Димитров Общински съвет – Пловдив прие с 38 гласа „за“ стартирането на процедурата по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура на града, съобщава novsport.com. Сумата включва довършването на двата стадиона на „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 милиона с ДДС, в това число и за козирката на втория. Феновете на "жълто-черните" настояваха за това и желанието им ще бъде удовлетворено от ръководството на общината.

Това се случи по-малко от две седмици след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров обявиха, че ще бъдат осигурени нужните средства за довършването на строежа на стадион "Христо Ботев" и за ремонта на стадион "Локомотив" в парк "Лаута", въпреки нежеланието на държавата да завърши проектите.

Припомняме, че преди две години след разговори със спортната общественост в Пловдив тогавашният министър-председател Бойко Борисов реши предвидените за нов правителствен самолет средства да отидат за двата стадиона в Пловдив и за физкултурни салони.

"Това, което е поето като ангажимент от Бойко Борисов през годините, е изпълнено", подчерта в края на февруари Здравко Димитров. Тогава кметът на Пловдив обеща пред бившия премиер, че ще бъде направено и невъзможното да се намери общо решение за финансиране на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“