Байдън: Евентуална намеса на САЩ в Украйна ще означава Трета световна война

Свят

12-03-2022, 09:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Денят в Киев започна със сигнал за въздушна тревога и стрелба

Денят в Киев започна със сигнал за въздушна тревога и стрелба. Въздушна тревога е обявена в още най-малко 15 украински области. Прегрупирането на руските войски е в ход и примката около Киев се затягаm предаде БНТ.

Критично е положението в Мариупол, на интензивен отстрел са подложени Миколаев, Днипро, Ивано-Франсковкс.

В поредната си тв изява президентът Волдомир Зеленски заяви, че руските военни се държат като терористи и помоли майките в Русия да не изпращат синовете си на война. Той обеща и нови коридори за евакуация и добави, че това е повратна точка за Украйна.

"Днес руските военни нарушиха работата на повече хуманитарни коридори. Но въпреки всичко 7 144 души бяха спасени от Енергодар, Буча, Гостомел, Козаровичи. И това са 7 144 причини да се опитаме да организираме евакуация на наши сънародници от обсадени градове и утре, и вдругиден!"

Зеленски е разговарял с американския си колега Джо Байдън за поредните нови санкции срещу Русия. Байдън отново потвърди, че Вашингтон ще защити всеки сантиметър от НАТО, но предупреди, че включване на американски военни в конфликта би означавало Трета световна война.

"Войната на Путин срещу Украйна никога няма да бъде победа. Ние показваме сила и никога няма да се разколебаем. Но идеята, че ще бъде изпратена техника, самолети, танкове ... с американски военни, с американски екипажи... разберете и не се заблуждавайте - каквото и да казват - това ще бъде трета световна война", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

Ютюб блокира достъпа по цял свят до каналите, свързани с медиите, финансирани от руската държава, предаде Ройтерс. Платформата за видеообмен посочи, че решението е свързано с политиката за забрана на съдържание, което отхвърля или омаловажава документирани насилствени събития - за каквото се приема руското нахлуване в Украйна.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен