Радев: Този, който вземе решение за предоставяне на въоръжение, трябва да обясни риска

Политика

18-03-2022, 12:01

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Президентът очаква след срещата с Лойд Остин МС да даде ясна информация

Този, който вземе решение за предоставяне на въоръжение на Украйна и по този начин въвлече България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците. На първо място нашата основна задача е да не допуснем да оставим гражданите и ядрената ни централа без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че вече на териториите на съседни държави падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Стара Загора.

Той заяви, че след срещата на министъра на отбраната и на премиера със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин, Министерски съвет трябва да даде ясна информация.

"На първо място нашата основна задача е да не допуснем гражданите и стратегически обекти да останат без адекватни противовъздушна отбрана, виждате че на територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях падат. Не трябва да допускаме това да се случи тук.

Относно ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, президентът каза, че не се меси в работата на правоохранителните органи, а дали е отвличане на вниманието „трябва да питате министър председателя“, лаконично отговори той.