Бойко Борисов с първи думи след ареста: Върнаха ни в комунизма

Политика

18-03-2022, 20:35

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Следващият път могат да ме убият", каза още лидерът на ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше освободен от ареста минути преди 20:30 часа тази вечер.

"Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица. Разтършуваха цялата къща, дворове", бяха първите ну думи след освобождаването му. 

По думите му не е имало никакво обвинение срещу него.

"След като разтършуваха всичко - барбекюта, мазета, тавани, и накрая установиха, че няма нищо. След като подписахме протокол реших, че си тръгват. Те с цялото им неудобство обаче казаха - трябва да Ви задържим", разказа Борисов. 

"Допреди 10 минути 24 часа седим в килиите и нито един милиционер. Казвам милиционер, защото това вече е милиция. И това, което сега ни дадоха да прочетем е точно както беше 44-та година. Явява се министър-председател, вика полицаите, следователи в неговия кабинет, той се явява свидетел на мафията и на Черепа. Започват да пишат, там стоят финансов министър и вътрешен министър, без да имат право", посочи експремиерът. И добави: "Момчетата пишат и викат: "Сега отивайте и ги прибирайте, защото може да скрият доказателства. За това нещо ни викаха и декември. Дойдоха, провериха, постояхме 24 месеца и изстинахме. Яд ме е. Никакви нови въпроси", категоричен беше Борисов.

"Следващият път могат да ме убият", каза още лидерът на ГЕРБ