Петков и Рашков в оправдателен режим, обвиниха прокуратурата за пускането на Борисов

Политика

19-03-2022, 00:11

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж от прокуратурата, под ръководството на г-н Гешев. Укриват се документи за искане за повдигане на обвинения, с които лесно можем да се сдобием. Това заяви премиерът Кирил Петков на среднощен брифинг в Министерски съвет.

По думите му се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията.

"В България независима прокуратура няма, за пореден път се държи като адвокат", каза Петков.

"Чухме късно днес становището на прокуратурата. Тя направи изводи за изхода от производство, на което току що е поставено началото. Производство,  по което не е имало време да се съберат доказателства, защото е провеждана проверка в случая. Проверка, която има за цел да се съберат евентуално достатъчно данни, за да може да се реши дали да се образува досъдебно производство.", коментира вътрешния министър Бойко Рашков.

Рашков каза още, че брифингът на прокуратурата е бил "нагласен" твърде късно, за да не могат да реагират, затова се наложило и те да дават късно пресконференция. Показа проект на постановление, с което се иска да бъдат повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова.

"По този казус работи и европейската прокуратура, сега има паралелна структура, на която ние вярваме много повече, ще има много ясна информация на ниво ЕС как те действат, какви решения взимат и какво са направили", добави Петков.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, България да бъде нормална, свободна, европейска държава. Битката е започнала, ще работим с всички инструменти на Европа, за да може страната да бъде преместена на следващо ниво. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по този начин тази вечер", допълни министър-председател Кирил Петков."

На въпрос, че показаните документи нямат входящи номера, Рашков заяви, че това били копия. Той не можел да каже кога полицаите са били в прокуратурата.

"Не искайте от мен да знам всичко, във връзка с всички разследвания“, заяви Рашков на въпрос къде са данните, че Европрокуратурата работи по случая. Имало толкова много случаи по които от европейската прокуратура работили, че той не можел да знае такива подробности.