Борисов: Арестът ми е заради подкрепата за предоставяне въоръжение на Украйна

Политика

24-03-2022, 14:07

Снимка:

кадър Нова тв

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бойко Борисов зави, че е бил арестуван, защото ГЕРБ е изразила готовност да подкрепи решение за изпращане на оръжие за Украйна. Това заяви самият той на брифинг седмица след като беше задържан, заедно с неговия ПР Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Бившият премиер потвърди, че е призован за разпит в прокуратурата.

"Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Имаше искане от Украйна към правителството да помогне с въоръжение - маски, каски, ракети, бронежилетки. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може, ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи", смята Бойко Борисов.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. "Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от тази на Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата", каза още опозиционния лидер.

"Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона Магнитски", каза бившият премиер. "Те се сриват. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в страх. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната", запита още Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото: