Станка Желева: Президентът се държи като мъж под чехъл (или ботуш) на руската посланичка

Политика

29-03-2022, 20:51

Снимка:

Станка Желева/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

" Чувствам се унизена да бъда управлявана и представлявана от продажни мижитурки", казва дъщерята на Жельо Желев

Станка Желева, дъщеря на първия демократично избран български президент д-р Желю Желев (1991-1997), написа преди дни емоционално отворено писмо до премиера Кирил Петков. В него тя пише, че ако България е наистина демократична европейска държава, трябва да заеме твърда позиция по военния конфликт и да осъди агресията на Русия. Станка Желева настоява България да наложи санкции срещу Путин и да изпрати военна помощ на Украйна.

"От първия ден на тази война не мога да спя, имам чувството че баща ми се обръща в гроба. Той беше убеден демократ, вярващ в демократичните ценности. Недостойната, страхлива позиция, която заемат президентът, правителството, Народното събрание на Република България в този драматичен момент е срам за всеки българин и европеец", споделя Станка Желева в интервю за "24 часа".

"Това е часът на истината, моментът, в който трябва да защитят националните интереси независимо от политическата си принадлежност и разногласията помежду си. Българските политици трябва да са единни пред агресията срещу Украйна, пред надвисналата опасност над България, над Европа, над европейските демократични ценности. Вместо това пропутиновските предатели в парламента къде явно, къде прикрито подкрепят политиката на Путин и неговата война, а българският президент се държи като мъж под чехъл (или ботуш) на руската посланичка", допълва тя.

"Срам и позор! Чувствам се унизена да бъда управлявана и представлявана от продажни мижитурки. Те дори не са и русофили. Ако бяха такива, щяха категорично да осъдят безразсъдната политика на Путин, тъй като тя е опасна както за целия демократичен свят, така и за самата Русия", допълва Станка Желева.

Тя споделя още, че ако беше жив баща ѝ, той е щял да осъди тази брутална агресия в сърцето на Европа още в първия час на войната и е щял да апелира за политическа, икономическа и военна подкрепа за Украйна.