Роден изпълнител с кариера в Дубай представи първо парче на български език

Булевард

31-03-2022, 13:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Песента “Утрешният ден” на Боби Вълчев е вдъхновена от темата за приятелството

Джаз изпълнителят Боби Вълчев, който се изявява финес и динамика едновременно на дубайската и българската сцена, направи първото си парче на български език. “Утрешният ден” е отдавна замислян проект, тъй като до момента певецът, който живее и твори в Дубай, има авторско творчество само на английски. Боби Вълчев е провокиран за творчество на родния си език поради факта, че от няколко години пътува често до родината си, за да се докосва до българската публика и да бъде част и от нашата сцена. 

Песента “Утрешният ден” е вдъхновена от темата за приятелството. Именно така възниква и текстът - спонтанно, в приятелска компания една вечер. Разговаряйки за ценните връзки между хората, дамата от приятелското семейство започва да подава на Боби реплики в рима, той я допълва и така се ражда текстът на парчето. 

Интересен факт е, че когато екипът се подготвя да снима видеоклипа на “Утрешният ден”, започват пясъчни бури в Дубай, които правят така, че заснемането да се отложи със седмица. В крайна сметка Боби и компания решават да рискуват и в деня, в който твърдо се заемат да направят снимките, времето сякаш се съобразява и пясъчните бури утихват. 

“Утрешният ден” е по текст на Здравка Петрова, а музиката и текстът са на Боби Вълчев. Режисьор на видеото е Явор Пенков. 

Боби Вълчев е изпълнител на световната сцена, който от дълги години живее и твори в Дубай. Чрез участието си в последния сезон на "България търси талант”, изпълнителят не прекъсва своята връзка с родната сцена. През изминалото лято той проведе своето първо лятно турне в България - “Животът е джаз”. Освен на джаза, Боби Вълчев се е отдал и на учителската професия. Преподавател е на малки и големи в музикална школа в Дубай. Сред учениците му има и деца, страдащи от аутизъм, на които помага да се адаптират по-лесно към света чрез изкуството.  Роден е в град София, учи в музикално училище „Любомир Пипков“, а след това завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“. По това време е асистент в майсторския клас на Милчо Левиев, където получава възможността да композира за имена като Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Васил Петров и др.