Гешев: Прокуратурата и съдът останаха единствените стабилни и нормално функциониращи институции в държавата

Общество

01-04-2022, 17:07

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той подчерта още веднъж, че специализираното правосъдие не бива да бъде закривано.

Главният прокурор Иван Гешев и неговият заместник Десислава Пиронева присъстваха на годишното отчетно събрание на Окръжна прокуратура-Пловдив. На него окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева представи обобщените резултати от работата на магистратите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2021 г.  Отчетите сочат намаляване на престъпността в региона, устойчивост на броя на внесените прокурорски актове в съда, бързите производства и осъдените лица. 

"Поздравявам ви за постигнатото", обърна се към прокурорите Иван Гешев. Той обяви, че резултатите в цялата страна през тази година са по-добри от предишната, въпреки особената среда, в която са работили магистратите. 

"Ние си вършим работата. Прокуратурата и съдът останаха единствените стабилни и нормално функциониращи институции в държавата“, допълни Иван Гешев. Според обвинител №1 в настоящата ситуация обществото разбира, че ролята на съдебната власт освен борбата с престъпността е и защита правата на гражданите. Той подчерта още веднъж, че специализираното правосъдие не бива да бъде закривано.