Евелина Славкова: Спад в доверието към управляващите измерихме още през март месец

Политика

05-04-2022, 10:17

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Липсват каквито и да било социални послания към обществото", смята социологът

"Спад в доверието към управляващите измерихме още през март месец, но не в електорално отношение, тоест не, че ГЕРБ е първа политическа сила, но във всички останали индикатори се видя, че има спад в одобрението на правителството и то е само 100 дни след стартирането на неговата работа. В това няма особена изненада". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" социологът Евелина Славкова от Изследователски център “Тренд”:

"Доходите на хората, поскъпването на всички стоки и услуги - това са големите проблеми. Проблемът при това правителство е, че е ново, но това е и негов позитив", допълни тя. "Позитивът е, че това правителство трудно може да бъде обвинено в някакви стари грехове, а в същото време негативът е, че няма политическият опит да се справя с проблемите в държавата. И липсата на този опит много бързо започна да си личи", отбеляза Славкова.

"Липсват каквито и да било социални послания към обществото, като изключим традицията да се дадат пари на пенсионерите, но всички останали проблематики, които се зараждат около тези социални проблеми, не се коментират от страна на правителството. В публичното пространство представители на "Продължаваме промяната“ в студиата коментират не тези толкова важни теми, а коментират избора за шеф на БНБ, което не е маловажна тема, но може би не е най-съществената", добави още социологът.