Руското посолство: София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев

Политика

07-04-2022, 20:33

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"София се стреми да се солидаризира с нацисткия режим в Киев“ – така отговори руското посолство у нас на именуването на алеята пред сградата им на "Героите на Украйна“, а площад в близост – "Борис Немцов".

"Предизвиква недоумение пламенността на редица деятели да инициират преименуване на улици в градовете на България, където се намират руските представителства. Горещо подкрепяме инициативата на софийската администрация в случай, ако обсъжданото ново название е почит към паметта на героите на Съветския съюз“, посочват от Руското посолството в седмичния си обзор в социалните мрежи.

"Руската страна има пълно морално право да изрази решителен протест във връзка със стремежа на официална София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев“, посочват още от представителството. 

По повод думите на Кирил Петков, че гони 10 руски дипломати, които са действали срещу добрите отношения между България и РС Македония, Митрофанова заяви: "За този случай има една руска поговорка не трябва да прехвърляш от болната глава на здравата. Прави впечатление, че пуснатият отгоре правилник по изгонване на сътрудници на Посолството се прилага с напълно измислени предлози, заяви още посланикът на Русия у нас."