Kaримански получил "мутренски есемес": "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага!"

Политика

08-04-2022, 12:57

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Подал е сигнал в МВР

Любомир Каримански обяви в парламента, че е получил заплашителен смс със съдържание: "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!". Подал е сигнал в МВР.

Каримански коментира, че такъв тип заплахи са абсолютно неприемливи.

"Съобщението е от номер, който ми е непознат. Подал съм съответния сигнал в МВР и искам да кажа, че такъв тип заплахи са абсолютно неприемливи. Не изглеждам като човек, който лесно може да бъде изплашен, така че продължавам да вярвам в това, което правя и да отстоявам принципите си“, обяви на брифинг в НС Каримански.

Тошко Йорданов обвърза заплахата с номинацията на Каримански за гуверньор.

"Знаете, че поста за гуверньор на БНБ се превърна в… никога  не се е случвало това, което се случи в момента, никога. Господин Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери, а това, което се случи вчера с този есемес това са мутренски неща. По същия начин знаете действаха мутрите през 90-те, тоест в момента някакви мутри заплашват господин Каримански. Знаете кои стоят от едната страна на кандидатурата на БНБ, пак казвам, спекулирам леко с риторични въпроси, от другата страна е господин Каримански. Вчера и пред МС обясни за разни партенки, които вървят в медиите и се получава този есемес. Или някой ползва мутренски номера или тези които имат интерес ползват мутри? За един нормален пост в държавата, който не е свързан с обществени поръчки се използват мутренски приоми", заяви Йорданов.

От ИТН бяха категорични, че Каримански няма да се откаже от номинацията си за управител на БНБ.