Парите за АПИ отново увиснаха, докладът на Лена Бориславова се изпари

Политика

14-04-2022, 14:24

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Точката за парите на АПИ отново увиснаха в пространството. Днес като втора точка народните представители трябва да решат дали ще се разплатят с транспортните фирми, които вече година са оставени на произвола, а голяма част от тях са пред фалит.

Премиерът Кирил Петков обяви пред протестиращите, че лично се заема точката да бъде внесена и разгледана днес. Депутатите обаче си удължиха работното време до приемане на дневния ред, но първата точка е закриване на спецправосъдието. Така на практика АПИ отива някъде за малките часове на денонощието.

Междувременно комисията по бюджет и финанси, която трябваше да приеме промените на обърканите текстове и три различни предложения, а решението за АПИ, както заявиха от ИТН се превърна в „заложник“ при спора за нов гуверньор на БНБ. Бюджетна комисия днес постави истински рекорд и заседава едва 5 минути, като не излезе с никакво решение. Депутатът от ПП Венко Сабрутев пък скри предложенията на Лена Бориславова, началник кабинет на Кирил Петков, които искаха при смяна дори и на един пътен знак да се произнася Народното събрание. На практика от две предложения се стигна до това да не бъде прието нито едно и спорната тема приключи безславно.