Кметът на Царево: Сериозна сеизмична активност в района не е регистрирана от десетилетия

Политика

23-04-2022, 17:10

Снимка:

Георги Лапчев/Facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Георги Лапчев опроверга Кирил Петков за щети след земетресение в града

"Сериозна сеизмична активност в района на Царево не е регистрирана от десетилетия и никой от съгражданите ми не си спомня такова. Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата “Свето Успение Богородично” или други сгради в общината."

Toва написа на профила си във Фейсбук кметът на Царево Георги Лапчев по повод посещението на Кирил Петков в града. Припомняме, че от правителствената пресслужба обявиха вчера, че премиерът ще посети Царево, за да се запознае с пораженията върху църковната сграда от последното земетресение, след което ще присъства на богослужението.

"По време на мандатите ми и управлението на ГЕРБ сградата на храма в кв. “Василико” бе прехвърлена от държавата към Светия Синод, а 12 дка наоколо – за църковни нужди. Освен това районът беше облагороден с не малката помощ на общината. Така че мога да уверя както всички жители и гости на Царево, така и премиера Кирил Петков, че църквата е в отлично състояние и към момента няма никаква необходимост от огледи или ремонти", пише още Лапчев.