Борисов за управляващите: Провалиха се във всичко и обраха народа (Видео)

Политика

25-04-2022, 11:42

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Оръжейните ни заводи работят на макс, изнасяме в пъти повече оръжия, заяви лидерът на ГЕРБ

Бившият премиер Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук от храма "Рождество Христово" в Шипка. Той бе посрещнат от старозагорския митрополит Киприан.

Лидерът на ГЕРБ коментира пред медиите някои от актуалните политически теми.

"Володимир Зеленски го каза много ясно. Той не се нуждае от "сълзливи селфита". Ние и сега даваме много оръжия. Но всичко е задкулисно и тайно в разрез на всичко, което обещаваха от "Промяната". В българския парламент може днес това да мине, защото имат депутати от нас, ДПС, ИТН, Да, България... За кой български парламент ме питате? За тези, които се събраха да грабят, за постове... Кое от всичко, което Слави Трифонов каза, че ще прави в парламента, го прави в момента? Нищо от това, което говориха на избирателите си, не се случи. И БСП, и Да, България... Изнасяме в пъти повече оръжия от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Това не е някаква тайна. Нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците. Така че това е лицемерие, това е двуличие. Неслучайно БСП мълчат, защото с техен подпис става това. Те просто лъжат от сърце. А дали сме изнасяли за Русия - не знам", каза Борисов. 

"В момента в Русия има един агресор, един диктатор, в лицето на Путин. И ние незабавно трябва да свършим това, което целият демократичен свят направи. Между другото, поздравявам колегата Макрон за изборната му победа, той е добър приятел на България", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов най-правилното е да има предсрочни избори.

"Те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било. И някой като каже, че предсрочните избори били лоши за държавата, искам да припомня, как когато аз им обяснявах, че да харчим милиони за избори, те обясняваха: "Ще правим избори до дупка!. Сега, изведнъж, било лошо за държавата. Лошо за държавата е да има такова некадърно управление", заяви той.

По думите на лидера на ГЕРБ управляващите са се нацепили по няколко посоки - Северна Македония, Украйна, икономика, култура, селско стопанство, култура вътрешна сигурност, туризъм...

"ГЕРБ е опозиция. Може да поискаме вот на недоверие, но не е правилно. Българите трябва да разберат защо унгарци и французи не се поведоха по разни националисти и по псевдоуправляващи и сега са стабилни. Те трябва да разберат докрай какво са си избрали. Ако не сега, ще е след месец-два. Ето сега ще изтеглят още 2 милиарда заем да ви задължат. Винаги съм се съобразявал с народа. Докато не се вдигне да ги махне, в парламента няма да правим нищо", отбеляза още той.

"Днеска на този свят празник да си говорим за вот на недоверие, не считам за сериозно. Те се провалиха във всичко. В момента това, което правят те, е да окрадат енергетиката и да поставят бъдещото управление във финансова безизходица. Някой ще тръгне да прави в енергетиката реформи, само че парите ще са свършили. Нали виждате как навсякъде са нацвъкали солари. Кой ще плаща? Българинът. А сега и батерии ще сложат. Нали ви извадихме документите - какво са подписвали с офшорна компания. Как я избраха точно тази! Висша степен на корупция!", коментира Борисов.

"При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се случи - нито щях да дам да се вдигне тока, нито газта, нито щях да позволя да направят това с горивата. Така че те за комисионни и за кражби обраха народа. Извинявам се, че на този светъл празник говоря зая това. И Мика Зайкова, която ми е рядко симпатична, така обяснява, че ще го разберете - отива в магазина с кошницата и не си купува нищо. Честито на "победителите", заяви Бойко Борисов.