Фандъкова: Газ за "Tоплофикация София" и градския транспорт има до края на май

Общество

27-04-2022, 15:05

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Това са уверенията на директорите на "Булгартрансгаз“ и "Булгаргаз", с които разговарях тази сутрин", заяви кметът на София

Нужните количества природен газ за "Топлофикация София" и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за месец май. Това са уверенията на директорите на "Булгартрансгаз“ и "Булгаргаз", с които разговарях тази сутрин.  Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във фейсбук.

"Сега, през пролетните и летните месеци, потребяваното количество газ от "Топлофикация София" е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици", допълва тя.

Фандъкова отбелязва, че информацията от "Булгаргаз" към момента е, че цената на природния газ, който може да се осигури, ще бъде по-висока. 

"По моя заповед и двете софийски дружества имат разработени кризисни планове за работа както при вариант с намаляване на доставените количества газ, така и за пълно спиране. Към момента се надявам, че крайните варианти на работа ще бъдат избегнати", посочва кметът на София.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен