Каракачанов: Да не си дал един лев за българската армия и да събираш пари за оръжия за украинската е дебилщина

Политика

30-04-2022, 09:33

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Управляващите се държат като мародери по време на война, а не като политици", заяви бившият военен министър

"Да събираме пари за оръжие на Украйна, а си оставил българската армия на произвола на съдбата, не си вдигнал с една стотинка заплатите на хората, спрял си от една година всички проекти за модернизация, не си отделил един лев за армията, която трябва да те защитава и в същото време ще събираш пари за чужда армия. Това е дебилщина", коментира пред bTV бившият военен министър Красимир Каракачанов.

Според него управляващите са мародери, тъй като договарят по-скъп газ с 35%. "Не е ли цинизъм да обясняваш в последния момент, че няма да се подаваш на руското изнудване, да надуваш мускули, а всъщност още от началото на април си започнал да договаряш България да купува газ през посреднически фирми, по-висока цена", посочи Каракачанов.

"Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток - ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете", заяви той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той коментира и кадрите за товаренето на самолет на Летище "София". "Ако това въоръжение и техника е от частни фирми за трети страни, никой нищо не може да им каже", смята Каракачанов.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Кракачанов каза, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната.

"ЕС като институция трябва да е инициаторът. От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб", смята бившият военен министър. "От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, дори до победния край на Украйна, какво ще се случи?", допълни още той.