Борисов във Видин: “Промяната“ ни върна във времената на Орешарски (Видео)

Политика

30-04-2022, 14:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Управляващите загробват и задлъжняват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица, заяви бившият премиер

“Промяната“ ни върна във времената на Орешарски. Дефицитът расте само в България, защото имаме „страхотен“ финансов министър. А помните ли, когато Румен Радев говореше, че България ще цъфне, ако има повече министри като Кирил Петков и Асен Василев?

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с граждани в град Видин.

"Промяната наистина ни излиза скъпо. Токът при Борисов беше 80 лв., сега е 500 лв. А горивата?! Нафтата струва 3, 30 лв. сега. А агнешкото за Гергьовден е по 25-30 лв. за килограм. Това ни гарантира Корнелия Нинова. По наше време хората спестяваха, внасяха в банките, сега теглят", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Говореха, че сме откраднали 8 млрд. Толкова пари не могат да се съберат тук в залата във Видин. После станаха 4 млрд., после 2 млрд. И докато говорят, че ние сме крали, те откраднаха 9 милиарда", заяви още Борисов.

"Правят си сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат. И няма кой да дойде след тях - ще бъде ГЕРБ. След три години ще дойдат падежите на заемите, които теглят сега. Как ще се връщат милиардите?!", попита бившият премиер и допълни: "12 години държахме данъците на 10%. Но бюджетът няма да може да се спаси без да се вдигат данъците. Това ни донесе “промяната”. Това си избраха българите, сега всички ще платим цената."

"ГЕРБ трябва да бъде промяната. На Светла събота трябва да променим това, което сме мислили грешно. И да не повтаряме грешките си!", заяви Борисов. "Действаме. Днес е рано, а утре е късно. „Промяната“ ще завлече страната. Трябва да се поеме политическа отговорност и от властта и от опозицията. Защото хората очакват проблемите да се решават, а те се решават с пари. Но парите вече ги няма…", изтъкна той.

Вижте повече във видеото:Снимка на Деня

Щрихи от Плевен