Радев: Независимата държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

Политика

06-05-2022, 09:14

Снимка:

president.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост". Така започва поздравлението на държавният глава Румен Радев по случай 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия. 

"Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар", продължава приветствието на президента. 

"Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива. Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия", продължава Радев.

"Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник!", завършва президентът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен