Превозвачите: Не сме отишли при Петков, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му

Политика

07-05-2022, 10:30

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите

„Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”. Това заяви в ефира на „Събуди се” по Нова тв Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило. 

"Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна нашият разговор. Това нормално ли е? Говореше се на  различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.    

"Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.  

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.