Превозвачите излизат на ефективни протести в цялата страна

Общество

09-05-2022, 20:28

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От бранша уточняват, че движението няма да бъде спирано, но ще бъде затруднено

Обединеният транспортен бранш ще проведе ефективни протестни действия на 10 май в цялата страна. Toва информираха от Съюза на международните превозвачи.

Браншът ще изрази своето недоволство от липсата на правителствени мерки за овладяване на икономическата криза в София, Пловдив, Бургас, Русе, Видин, Благоевград, Кулата, Калотина и Свиленград.

В 8:00 часа превозните средства ще се съберат на входа на София при АМ „Тракия“ и малко преди обяд конкретните искания на протестиращите ще бъдат представени пред Министерския съвет.

Програмата в град София предвижда:

08:00 часа Събиране на превозните средства на входа на София при АМ Тракия

10:30 часа Шествие на камиони по маршрут АМ Тракия - Казичене – Ботевградско шосе и обратно

11:30 часа Представяне на конкретните искания – ларгото пред Министерски съвет

Във Варна, Смолян, Стара Загора, Плевен, Чирпан и други градове представители на транспортния бизнес също са се самоорганизирали.

 Те не са членове на официалните неправителствени транспортни организации. Информация и отговорност за техните действия носят самите компании по места.

В Пловдив представители на транспортния бранш ще проведат ефективни протестни действия по Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямо Конарско шосе. В останалите градове, мирните протести ще се проведат в централната градска част.

От бранша уточняват, че движението няма да бъде спирано, но ще бъде затруднено. Оттам напомнят, че недоволството им не е политическо, а икономическо и социално. От цената на транспорта зависи стойността на всяка стока и услуга, която всеки българин заплаща, добавят още от Съюза на международните превозвачи.