Превозвачите: Рашков да излезе и да каже кой разпореди да не бъдем допуснати в центъра на София

Общество

11-05-2022, 09:11

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Превозвачите на протест: Не ни допускат до центъра на София

От бранша продължават да настояват акциза на горивата да бъде намален

"Днес протест на превозвачите няма да има. Очевидно правителството не ни иска на законоустановените протести. Имаме всички надлежно издадени документи". Това заяви пред Нова тв Димитър Димитров, който е един от организаторите.

Припомняме, че протестите на превозвачите, зпочнали във вторник, продължиха до късно вечерта. Тежките автомобили не бяха допуснати до центъра на столицата. Около 20:30 часа се стигна и до напрежение. Служители на реда са отишли при протестиращите и са им искали документи за проверка. Заплашили ги, че ще им напишат актове, ако не си тръгнат. Една част от тях напуснали протеста. След полицейско разпореждане, в което се казва, че след 22 часа превозните средства трябва да освободят пътните платна, протестиращите са се изтеглили.

„Искам да призова министър Рашков да излезе и да каже кой вчера разпореди да не бъдем допуснати в центъра на София – той ли го е направил или някой друг, който няма правото да прави това”, каза още Димитров.

От бранша продължават да настояват акцизът на горивата да бъде намален, да се премахне биодобавката, да се замразят планираните увеличения на тол таксите и обхвата на системата. Настояват и за министерски оставки.

„Очаквайте скоро нови протестни действия”, добави Димитър Димитров.

Въпреки че организаторите казаха, че протест няма да има, на входа на София към 8 часа имаше десетина камиона. Шофьорите им са разбрали, че отпада и след инструкции се очаква да се изтеглят.