Превозвачите ще съобразят протеста си на 18 май с началния час на матурата

Това заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев

Наясно сме, че на 18 май има матура и не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца. Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят на изпита. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Той подчерта, че близо три месеца превозвачите не срещат разбиране по нито една тема, а винаги са били диалогични.

"За да има диалог, трябва да има две страни. В момента ние се движим по два съседни коловоза и не виждам къде напред във времето можем да пресечем интересите си", заяви Арабаджиев.

По думите му и вчера в транспортна комисия в НС са чули същите неща, които ги чуват от месеци и не виждат пресичане на гледните точки.

"Най-тежките различия са с министър Събев, въпреки че голяма част от исканията ни не са насочени към транспортното министерство. Той по-скоро се изявява като министър на друг бранш и чухме, че заради друг отрасъл, който имало бизнес, не може да се отмени искането ни за биодобавката. Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи.