Александър Иванов: Мярката за 25 стотинки на литър гориво няма да бъде осъществена

Политика

16-05-2022, 00:07

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Мярката за 25 стотинки на литър гориво няма да може да бъде осъществена, не е ясно как ще се случи точно, те ще компенсират една четвърт от повишението за една година. Трябва да се предложат сериозни мерки, но много закъсняха, трябва да се компенсират производителите на стоки и услуги".

Това заяви в ефира на БНТ Александър Иванов, депутат от ГЕРБ, член на Комисията по бюджет и финанси и заместник-председател на Комисията по икономика.

По думите му когато и работодателите, и синдикатите не са доволни от правителството това означава некадърно управление.

"Доброто правителство намира баланс. Завидно е спокойствието на управляващите, особено в тази сложна конфигурация, партиите не могат да се разберат. Ще се направи огромна грешка при актуализацията на бюджета. Вече всичко е много закъсняло относно превозвачите. Защо трябва да се носи отговорност от опозицията за пукнатините в управленската коалиция, не могат да решат нито един от проблемите", допълни Александър Иванов.

Той поясни, че вот на недоверие трябва да събере 121 народни представители. При сегашната конфигурация ГЕРБ има 59, това е чиста математика, уточни Александър Иванов.

"Ние получаваме руски газ, но с 30 процента по-висока цена, защото има една фирма между нас и Русия. Това не е теза, а факт", каза още Александър Иванов.

Той окачестви факта, че и гражданите, и бизнесът са разбрали цената на газта, която ще платят за май в средата на месеца, като абсурден.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"